2015-05-09 1020 瀏覽
今日喺呢頭做完野等上堂,正當諗緊如何醫肚之際,經過呢間餐廳門前就落起小雨,我只好順應天意,喺呢到用膳了~呢個時段餐廳唔算多人~我可以揀個心儀的位置坐下~睇睇張餐牌~款式唔少~又中有西仲有咖哩,我就點左個簡單D的店長推介焗意粉~餐牌上寫係鮮茄水牛芝士焗豬扒飯的~服務員話可以轉意粉~所以我就轉了~等左陣~鮮茄水牛芝士焗豬扒意粉上枱了~~!鮮茄的份量比想像中多~食埋大約有兩個蕃茄~煮得大約有89成熟,食落仲有口感,唔會煮到爛晒認唔到樣~!水牛芝士就唔係咁見到~份量好少~有乜芝士的感覺~!有少少失望~我好主要係為左食芝士而點的~! 豬扒方面就~一片薄切豬扒外層見有沾上炸漿炸過一野,之後再拎去焗,即使加埋蕃茄汁去焗,入口感覺依然好乾身~意粉份量勁多~係成份餐的8成半~入口感覺煮得太淋,欄欄地~ 一個簡單的焗意粉都唔算好有難度,相信可以做得更好!!食完後仍未夠鐘上堂~客人唔算多~我就喺到睇左陣書~總括黎講...真係唔好咁易相信''推介''呢D說話,真心希望佢地他日可以有進步!!

我只好順應天意,喺呢到用膳了~
呢個時段餐廳唔算多人~我可以揀個心儀的位置坐下~
等左陣~鮮茄水牛芝士焗豬扒意粉上枱了~~!
食完後仍未夠鐘上堂~客人唔算多~我就喺到睇左陣書~
2015-05-05