2016-11-04 180 瀏覽
無論冬天夏天都會想去打邊爐,再加上上次食過生日飯既金功夫點心火鍋,自然就想再去所以,今次一行8人,可以盡情對住火鍋紙咩都點、咩都試。野食未到齊,大家都拎起筷子,全枱最滿既一刻.我地就食左:肥牛(邊抓位)黑豚肉珊瑚蚌桂花蚌炸魚皮餃類(全部)野菜雜菌籃脆脘魚腩嘩鬼蝦條雪花肥牛粒蟹籽墨魚丸鮑魚流心蝦丸揀左幾樣嚟講:邊抓位肥牛:最吸引我係牛肉脂肪分佈平均夠肉味,呢樣係黎幾多次都保持到水準,亦係我再為此店寫食評既原因。珊瑚蚌、桂花蚌:值得一讚係份量夠足,夠爽口,依到夠哂癮為止。其他:餃類:全部比我地試哂,特別既係呢度可以逐粒叫,大家有咩唔食可以叫少粒,全部試哂無難度。其中黑松露餃最好食,夠石油氣味。鮑魚流心蝦丸:真係有粒鮑魚係入邊,係細粒左D,但鮑魚同蝦既味道又真係幾夾。其他評價不過不失,係價錢略貴!打邊爐就緊係配番杯啤酒啦!

所以,今次一行8人,可以盡情對住火鍋紙咩都點、咩都試。
野食未到齊,大家都拎起筷子,全枱最滿既一刻.

我地就食左:

蟹籽墨魚丸

鮑魚流心蝦丸

揀左幾樣嚟講:

其他:

其他評價不過不失,係價錢略貴!
打邊爐就緊係配番杯啤酒啦!
2016-10-20