2024-01-08 1250 瀏覽
好少係QRE lunch, 因為感覺這裡的lunch都比較貴. 今日黎左呢間居然係$100樓下.香煎雞扒拼牛仔腸飯(秘製醬汁) $72個秘製醬汁係甜豉油. 不過本身的雞扒同埋牛仔腸已經好夠味. 所以都唔駛特別加醬汁. 就連配菜都已經調教好味道. 咸淡適中, 同埋煮到好夠林但又唔會林到爛. 重有少少咬口. 個配菜好味.  秘製西班牙黑毛豬腩肉叉燒飯拼溏心蛋 $90個醬都同上面個秘製醬汁一樣. 係甜甜地的豉油. 本身個黑毛豬肉叉燒雖然有少少厚切. 但一d都唔韌, 好夠lam. 味道同樣都好入味. 加埋成隻溏心蛋. 好夠飽.泰式豬頸肉拼泡菜拉麵 $72個泡菜居然係另上. 唔食得辣的朋友變相都可以叫. 只要唔落泡菜就可以. 同事話個豬頸肉都唔韌, 好味. 呢度叫完餐都需要少少時間等候. 但黎到的食品都唔差.  飲品方便, 冷熱都唔駛加錢. 個蜂蜜綠茶落足料. 甜得黎都重飲到個綠茶味金拮檸檬就不過不失. 夠味. 有點似汽水的感覺個珍珠奶茶就淡味左少少. 整體都係合格.雖然有人話佢似茶餐廳. 不過呢度環境唔差. 枱同枱之間都有少少距離. 無咩壓迫感. 比茶餐廳黎講舒服好多. 再加上價錢係可接受程度

香煎雞扒拼牛仔腸飯(秘製醬汁) $72
香煎雞扒拼牛仔腸飯(秘製醬汁)

秘製西班牙黑毛豬腩肉叉燒飯拼溏心蛋 $90
秘製西班牙黑毛豬腩肉叉燒飯拼溏心蛋

泰式豬頸肉拼泡菜拉麵 $72
泰式豬頸肉拼泡菜拉麵

呢度叫完餐都需要少少時間等候. 但黎到的食品都唔差.
蜂蜜綠茶
金拮檸檬就不過不失. 夠味. 有點似汽水的感覺
柑桔檸檬

個珍珠奶茶就淡味左少少. 整體都係合格.
珍珠奶茶

雖然有人話佢似茶餐廳. 不過呢度環境唔差. 枱同枱之間都有少少距離. 無咩壓迫感. 比茶餐廳黎講舒服好多. 再加上價錢係可接受程度. 絕對有下次.
2024-01-08
香煎雞扒拼牛仔腸飯(秘製醬汁)
秘製西班牙黑毛豬腩肉叉燒飯拼溏心蛋