2017-09-10 302 瀏覽
1. 第一次黎這間分店,食飯前,店內明顯未坐夠一半枱,但一坐低店員A已催促著要下單,hard sell八寶茶,我問係咩又答唔到,我話諗下先,佢又搵另一個店員B催,我再答有咩茶佢又眼突口啞,唔夠一秒店員A又問! 好趕時間咁催,急口令咁問飲咩茶....... 其實佢地係茶館定食肆?2. 帶著說國語的朋友用餐,店員A&B或店長都好似當我地係怪人咁,論說語聲浪我地前後左右都嘈過我地N倍,我地亦無分開幾次落單麻煩人,只想靜靜食飯,但店員當著我地面講我地,以為我地唔識廣東話?我本人係土生土長港人,但感受到佢地唔多尊重人!講國語的客人,唔一定係大陸,可以係台灣人馬來西亞人新加坡人外藉華人!與其講人壞話,不如工作,後面d小朋友係咁踢枱嘈到周圍都無理啦⋯⋯3. 如果你地唔收加一服務費都還好,沒有服務何來所謂收服務費? 😡4. 未完全食完飯已經放底牙簽,成日企係度,又唔見佢企係其他人枱前俾壓力人地賣單!仲夠膽問長問短加唔加單,隔離早過我地食都未走啦!呢d係咪差別待遇? 咁樣迫人走好過份好失禮呀!🙈5. 如佢所願,一粒鐘就賣單,唔係我食得慢,你出菜都要時間啦係咪?唔通你要我吞食咩?簽卡前已經叫佢俾返張單我,

5. 如佢所願,一粒鐘就賣單,唔係我食得慢,你出菜都要時間啦係咪?唔通你要我吞食咩?簽卡前已經叫佢俾返張單我,經理笑笑口話好,但只俾返張卡同簽卡張藍單我就轉身極速走人,幾經辛苦我截停到店員B,問佢地經理未俾單我,佢又話:你要賣單呀?我話已經賣左,之後店員A殺出黎話等一下,終於拎到閃人😂😂😂你想人地極速交枱,首先你要自己配合下先囉!

6. 假如你是享受食物的人,如無必要,不要來挑戰極速食飯!食得咁急,食完都唔知好唔好食⋯⋯⋯建議這店一早說明有用餐時限,不同國籍有不同時限可以提早列出,免卻不必要的麻煩!
但我明明記得其他分店唔係咁⋯⋯⋯⋯
比較清淡