2023-06-30 24 瀏覽
今日去咗QRE Plaza新開嘅百花漁莊試試,呢度嘅食物真係唔錯👍🏻服務亦都好友善,令人感覺好舒服,絕對值得一試!首先,湯底係我點咗金腿蟲草花花膠雞鍋。湯底好濃郁,有蟲草花同花膠嘅味道,味道更加豐富。雞肉都好滑嫩,飯返幾啖都覺得好補身😆花膠非常軟滑,十分之正😍至於食材方面,我揀咗百花小魚兒、鮮帶子、沙白蜆、珊瑚蚌、特級螺片同埋膝椒牛舌等等。所有食材都好新鮮,特別係海鮮,味道非常鮮美。海鮮會有時間教你要煮幾多秒,好貼心👍🏻膝椒牛舌都好滑嫩,有微微辣味,非常入味。除咗肉類,田園蔬菜籃有青菜、豆腐等等,蔬菜都好新鮮,食得出係新鮮嘅蔬菜。手打四寶丸彈牙有嚼勁,味道好好。手切嫩牛肉同頂級牛板腱都好鮮嫩,入口即化,肉質非常好。飲品方面,我哋試咗Chill Cup巨星-鮮橙果茶同埋熱情果蘆薈梳打。兩款都好清新,鮮橙果茶有淡淡嘅橙味,熱情果蘆薈梳打有微微嘅酸味,非常開胃。最後,甜品送左紅糖果仁冰粉,味道甜中帶清,非常開啱食完個火鍋清一清新吓👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻