2021-02-01 192 瀏覽
呢日做完野都成3點幾4點,同男朋友去灣仔食飯 (而家唔早啲食飯就要外賣架啦..)經過克街附近見到間唔大但睇落去好吸引食牛牛腩嘅小店,LUNCH都未食,咁就入咗黎試下!我同男朋友都係比店外貼住嘅牛腩吸引咗,就咁望入去,入面真係唔大,感覺好有特色!入到去嘅位置唔多,不過坐得都好舒服,同埋感覺好乾淨!仲有時間堂食,我地問老闆同老闆娘有咩好推介,仍地都好好人同好有禮貌,介紹咗我地食最多人揀嘅坑腩同埋咖哩牛腩,而我地都係叫河粉做底話咁快熱辣辣嘅牛腩河就上菜啦!1. 坑腩河 $78坑腩肥瘦均勻,而且牛腩口感好好,唔會話好硬又底者過淋,仲有啲嫩口嘅感覺,好食!而河粉方面,佢個湯底食落好有蒜香嘅味道,食落去唔會好咸同埋又唔會太油,而且有小小辣嘅味道,會有種想飲埋啲湯嘅感覺2. 咖哩牛腩+河粉 $68老闆無介紹錯,個咖哩牛腩真係好好味!先講個咖哩汁,好濃厚,感覺一啲無唔稀!而且有辣味之餘,椰奶味都好夠!無論你係咁就食又好,將啲咖哩汁撈同埋河粉一齊食都好,都係PERFECT MATCH!同埋份量好夠,岩岩好!整體黎講,雖然價錢可能會比其他粉麵貴小小,不過味道同埋牛腩嘅質素都好好!個人真係好中意呢到嘅咖哩牛

入到去嘅位置唔多,不過坐得都好舒服,同埋感覺好乾淨!

話咁快熱辣辣嘅牛腩河就上菜啦!

1. 坑腩河 $78

2. 咖哩牛腩+河粉 $68

老闆無介紹錯,個咖哩牛腩真係好好味!
同埋份量好夠,岩岩好!

個人真係好中意呢到嘅咖哩牛腩,而家仲對果隻咖哩嘅味道仲好有回憶!

地方雖然唔大,但好乾淨!而家又有限聚令,可以招呼嘅客人唔多,而小店好有人情味,老闆同老闆娘都好有禮貌,亦都好細心咁樣介紹邊啲好食啲,邊啲多人揀啲!
如果再經過都會再食一次!

小店加油!