灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

2016-02-01 4678 瀏覽
上次食Dinner buffet俾左個discount我係$160 lunch buffet免加一/Mezz floor優惠午餐/七五折Tea buffet💞見到近排promote有朱古力主題tea buffet🍫作為朱古力狂迷既我就當然狗衝用左個七五折益埋班fd😎每人$143包埋加一 個人覺得係超值既!!!雖然無食到哇哇聲但都係超級滿足😍最緊要係無限量既movenpick🍦四款少左d😢不過想食多d就去dinner buffet啦八款任簡包你滿意😏Tea buffet係無刺身架🍙壽司同卷物亦五多選擇但係百五蚊都五洗你要求得幾多😈甜蛋五係特別好食但係都ok可以一試~三文魚油脂五多但係夠新鮮所以推介🐟壽司飯試少少夠啦有魚生粒既位就食多d啦😂螺片偏薄但有嚼口可惜無咩鮮味😧腐皮係平時出面既一般質素 鐘意腐皮既即管食😌卷物我㩒到d飯好硬所以全部無試到💀熱食方面炸餃子好粉好奇怪五多熱😂吉列豬排有d硬亦都五熱😢炸魚餅係伏五好試!!我咬左一啖放棄左😭芝士腸好得意😇入面五係流心但係真係一粒粒芝士😂👅炸朱古力波推介!!!五係話好熱但係流心朱古力超正加上個皮五硬💓其實冷盤最推介係雜菇🍄爽得嚟d汁都五油👅真心
其實冷盤最推介係雜菇🍄爽得嚟d汁都五油👅真心好好食我添左兩次👍沙律同蔬果類都好新鮮~有d個樣五討好但好好食💚(涼拌翠玉瓜同三色椒😇)凍肉無特別純粹一試😆
珍珠雞真係好迷你無咩料但係夠熱同香!!😇梅子排骨就無梅子味囉我覺得屋企煮既普通排骨好食d😂黄色既海鮮炒飯睇落無乜料😅但係食落先知都ok多海鮮同幾香口💪蘿蔔糕係一舊粉所以五洗試😓牛角包五脆但幾香牛油味~入面仲有朱古力!!!雖然五太多但係岩岩好全個包都有😚熱香餅就無鬆軟感我覺得M記好食d😂沙律菜好新鮮絕對推推推~
一直都覺得佢地個waffle超好食!!!全部新鮮整既熱辣辣💓但今次可能太心急無等佢表面凍d脆d就食左所以淋左d😣其實movenpick最鐘意既口味就係朱古力因為真係好香濃吖超級推介😭💓今次有黑白朱古力噴泉😍d朱古力五係話高級但係都好食既😂💕
有星星既朱古力puff一般啦無咩味😂白朱古力蛋糕超推薦好滑好香好正😻仲有rasberry平衡甜味五會話死甜白朱古力味😈木槺布甸就係一舊cream nth special😂個砂糖角有custard同choco cream五錯💓但係食到最尾無曬filling有d掃興😢開心果朱古力蛋糕係伏五洗試😂😂
最上面既朱古力mousse幾滑但係都係純粹一舊cream😂麵包布甸五多香口有d奇怪既感覺😥紫色既mousse cake酸酸甜甜幾開胃💓第二row既橙皮朱古力mousse cake更好👅雖然橙味得d零星橙皮碎嚟帶出但係朱古力味好濃💕marble cheesecake好滑好香但係頗滯😂細細舊都可以兩人share👭朱古力海鹽mousse無鹹味可以當普通choco mousse食😂lemon mousse cake試下就夠啦酸酸地無特別~
食得太多甜野中和下先😂正中既雞肉沙律係五錯既用左雞胸但係五乾五硬🐥右上角既沙律睇落似係苦瓜同桃但係食五出係咩所以五洗試😹漢堡扒係M記好食d既同埋d汁完全五夾😖雞翼好似用鹽水咁但係幾滑同淋身就當清下個口😂
西瓜普通貨色五係特別甜囉ok啦~個大d既lemon mousse cake同細既cube cake一樣五洗試😂哈蜜瓜清甜only屋企買既好d😌菠蘿就係平時食既糖水菠蘿😈strawberry movenpick偏酸但係粒粒果肉好正💕🍓五鐘意食酸既食家五好試😂Rum movenpick好濃酒味但夾埋入面d提子乾又好似奇奇怪怪咁😯
都係要翻朱古力因為真係好正👅仲試埋vanilla好重奶味同好香vanilla味所以都係大愛💕淋左d朱古力噴泉落去好正的試下啦😍😍
好滿足😍五係話樣樣都好好食但係抵既正價都係$168加一所以絕對抵食!!!環境五大但係整齊五會逼
~waiters都好有禮貌五會要你受氣😎推介推介💋
PS:五好問我一個女仔點食到咁多 黑洞是存在的🌌