灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

2014-07-01 18557 瀏覽
燕窩奶凍表面有一匙燕窩,都冇欺場架聽聞係用3.6牛乳整,奶香濃郁滑嫩卻又不會水汪汪,仲係有彈性既甜度不高,唔會覺得好甜膩:^)燕窩藍莓布甸莓味清香自然,甜度不高嫩滑得黎唔會太過實身,好易入口燕窩金箔紅豆糕燕窩只係裝飾,連埋金箔好有貴氣好吸引椰汁糕部分清新不膩,其實唔係幾甜紅豆部分帶有清甜味,紅豆微微起沙是不錯的燕窩芒果黑糯米燕窩繼續出現,呢個既份量比較多:^0芒果粒鮮甜可口,配上軟糯感重黑糯米椰汁稍身,有椰香味但唔會太稠太膩吃得夠多了卻未覺飽滯燕窩蛋撻蛋部分清甜帶蛋香,夠嫩滑撻皮係酥皮但唔係脆口果種,油香重卻不油膩一口大小就咁拎上手食都唔驚狼狽Chocolate Mousse Cake面層朱古力漿甜中帶苦(Y)但中間Mousse部分係就係細滑,食落卻有過份creamy的膩感麵包布甸用既係一般方包,焗得只有一部分係呈金黃色既只有微微焦香味,外層亦非脆口的蛋既部分甜香水嫩,配上雲尼拿汁更添香甜Tiramisu酒香不太重,感覺creamy以及頗甜但佢有朱古力既微苦去稍為中和番Movenpick係既呢度有movenpick雪糕食啦Tiramisu味酒香濃而不刺激甜度適中,好似食緊tiramis
燕窩奶凍
表面有一匙燕窩,都冇欺場架
聽聞係用3.6牛乳整,奶香濃郁
滑嫩卻又不會水汪汪,仲係有彈性既
甜度不高,唔會覺得好甜膩:^)
燕窩藍莓布甸
莓味清香自然,甜度不高
嫩滑得黎唔會太過實身,好易入口
燕窩金箔紅豆糕
燕窩只係裝飾,連埋金箔好有貴氣好吸引
椰汁糕部分清新不膩,其實唔係幾甜
紅豆部分帶有清甜味,紅豆微微起沙是不錯的
燕窩芒果黑糯米
燕窩繼續出現,呢個既份量比較多:^0
芒果粒鮮甜可口,配上軟糯感重黑糯米
椰汁稍身,有椰香味但唔會太稠太膩
吃得夠多了卻未覺飽滯
燕窩蛋撻

蛋部分清甜帶蛋香,夠嫩滑
撻皮係酥皮但唔係脆口果種,油香重卻不油膩
一口大小就咁拎上手食都唔驚狼狽
Chocolate Mousse Cake
面層朱古力漿甜中帶苦(Y)
麵包布甸
用既係一般方包,焗得只有一部分係呈金黃色既
只有微微焦香味,外層亦非脆口的
蛋既部分甜香水嫩,配上雲尼拿汁更添香甜
Tiramisu
酒香不太重,感覺creamy以及頗甜
但佢有朱古力既微苦去稍為中和番
Movenpick

係既呢度有movenpick雪糕食啦
Tiramisu味酒香濃而不刺激
甜度適中,好似食緊tiramisu咁
朱古力味甜中帶微苦,朱古力香氣好重
仲有佢係加左朱古力碎片係入面,有點質感分別
日式芝士蛋糕
呢個芝士蛋糕比較輕身,芝士味香得黎唔會太濃
糕身也是鬆軟微粉,並非creamy實身版,膩度因而降低
黑森林蛋糕
朱古力碎片偏甜,加上中間既cream,感覺有點膩
蛋糕體乾身但味道都係甜,冇黑朱古力既苦味坐陣,整體都係偏甜膩既
Movenpick
草莓味清甜自然,帶有草莓果肉
連唔中意食草莓味既朋友都讚好
雲尼拿味有好多雲尼拿籽,好用足料
味道天然非靠香精香油
藍莓芝士蛋糕

芝士部分係軟身既,香濃不膩
藍莓果醬酸甜解膩
加上底部係蛋糕體,乾身微甜,令膩感減少
焗藍莓芝士蛋糕
呢個係芝士部分好濃郁實身既
焗完有份微焦香氣,加上芝士香真係絕配
藍莓又甜又酸既清新味道都幾解到膩
另外佢餅底甜,但唔會太油膩太重牛油,整體未至於甜膩
好開揚舒適
有落地玻璃可以望景,又有自然光線照入黎,夠光猛但唔曬
衛生情況不錯,地下冇咩垃圾及不潔處
用餐優惠
優惠券