2011-11-12 49 瀏覽
本身唔系什麽素食主義者~~~~但系從來都系中意食菜多過食肉~~想試Loving Hut好耐噶啦~個日終於穩到機會去食個午飯~坐落見身邊都系上左年級既公公婆婆~~~~其實年輕人亦應該多d注意吸收纖維質噶~點左紅麴米炒飯~落單時見到個收銀姨姨都系食它~~餐湯系羅漢果西洋菜~仲有一碟仔青菜都等左幾耐下~~而且個陣時人亦唔算特別多~~如果平時lunch hour得個少少時間等得來就真系唔使食了其實湯同青菜系整好噶了~~~可以先上等人邊飲湯邊等嘛~~~一上來我不禁哇左一聲~~~~好大碟飯啊.......按我平時食量都可以食三餐了....湯非常之熱~~~我又習慣先飲湯再食飯喔~~~所以搞到好狼狽>o<青菜好似有陣麻油香~~清淡得來好好食~~紅麴米炒飯睇起身好似西炒飯~~~但系只米本身既顏色~~~因為走左蔥蒜~所以食落比較清淡~一d都唔會油膩~~飯身亦算比較軟~因為我好努力甘扒左好多后亦唔會覺得頂住頂住~~~相反d青豆粒就比較硬~~雪藏貨色~~48個飯喔~用雪藏豆好似欠左少少誠意咯最終都系食凈差不多一半~~~又趕住去其他地方無得打包~~好浪費啊同場的公公婆婆更系食唔到甘多噶~如果可以

其實湯同青菜系整好噶了~~~可以先上等人邊飲湯邊等嘛~~~

青菜好似有陣麻油香~~清淡得來好好食~~

同場的公公婆婆更系食唔到甘多噶~如果可以選擇分量就好啦~~
2011-11-05