今次又同朋友一齊去咗灣仔食日式料理😋食店環境寬敞,分咗炭火燒、Omakase同割烹三大區域😲另外仲設有VIP房提供,多啲人想開Party都唔怕影響其他人👍🏼我地揀咗個ALL-DAY BENCH,總共有十幾款食物🤩非常豐富,有啲擔心食唔晒🤣➷🪐 ALL-DAY BENCH MENU✨ 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡酒漬飽魚|雜錦魚生他他|和牛壽喜燒小鍋 鮑魚爽口彈牙,食落有淡淡酒香同鮮甜味😋迷你版嘅和牛壽喜燒🍲分量岩岩好,和牛嫩滑唔嚡口,壽喜燒汁甜度適中👍🏼§✨ 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧燒鱈魚片|玉子燒|炸蟹肉可樂餅|枝豆|合桃小女子|赤飯|鮟鱇魚肝醬多士 先送上燒鱈魚片同枝豆,再有個精緻嘅日式盒子裝住其餘5款前菜🍱建議先食鮟鱇魚肝醬多士,多士脆身🍞魚肝醬味濃厚😌赤飯,又可以叫佢做紅豆飯🫘甜甜嘅紅豆與糯米一齊煮,鍾意佢軟糯嘅口感🤭炸蟹肉可樂餅炸至金黃色,入面傳出濃郁既蟹肉香,食完一嚿再想食多舊😋佢個玉子燒超滑溜,比起平時食嘅甜咗少少🤏🏼但係我鍾意,因為好有食緊甜品嘅感覺🤣§🪐 𝙎𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞三文魚|鯛魚|赤蝦三文魚油脂豐富但不膩🐟鯛魚爽口清甜,完全唔會有魚腥👍🏼赤蝦肉質嫩滑,入口散發出鮮甜蝦味🦐§🪐 𝙎𝙠𝙚𝙬
今次又同朋友一齊去咗灣仔食日式料理😋食店環境寬敞,

🪐 ALL-DAY BENCH MENU

✨ 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡
酒漬飽魚|雜錦魚生他他|和牛壽喜燒小鍋

鮑魚爽口彈牙,食落有淡淡酒香同鮮甜味😋
迷你版嘅和牛壽喜燒🍲
分量岩岩好,和牛嫩滑唔嚡口,壽喜燒汁甜度適中👍🏼
✨ 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧
燒鱈魚片|玉子燒|炸蟹肉可樂餅|枝豆|
合桃小女子|赤飯|鮟鱇魚肝醬多士

🪐 𝙎𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞
三文魚|鯛魚|赤蝦

三文魚油脂豐富但不膩🐟鯛魚爽口清甜,完全唔會有魚腥👍🏼
赤蝦肉質嫩滑,入口散發出鮮甜蝦味🦐
🪐 𝙎𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧𝙨
雞翼|紫洋蔥|茄子

餐廳嘅炭火串燒用上備長炭,而燒爐前面有一塊玻璃,就算坐吧枱都感覺唔到油煙味,值得一讚👍🏼由於師傅唔清楚客人嘅口味,所以串燒只會稍作調味,再附上3款調味料,包括炭鹽、黑胡椒同埋七味粉,可以根據自己口味去調味🧂
因為用咗備長炭嘅關係,串燒食落有炭火香味😶‍🌫️雞翼嘅雞皮超脆😍內裡肉嫩多汁,完全唔會乾爭爭😋超愛燒茄子嘅我🍆對於依個面頭有櫻花蝦嘅茄子非常滿意🤤柔軟滑嫩嘅質地,加上櫻花蝦,口感同味道都變得更豐富🫢
🪐 𝙈𝙖𝙞𝙣
蟹膏蟹肉甲羅焗飯

用料十足,每一啖飯都食到蟹肉同埋蟹膏嘅甜味😋
蟹膏嘅香氣撲鼻,惹味度爆燈👍🏼而且仲會加上魚籽增加口感,就算已經飽飽地都不能錯過🫣
🪐 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
櫻餅

櫻餅外形精緻🌸糯米粉糰具黏性,又帶有少少彈性,所以咬口會比較重😌
紅豆內餡微甜,唔會太腬👍🏼

食完依一餐已經諗定下次黎要試埋其他set😆
環境服務一流,性價比高😌可以同埋成班朋友一齊happy一吓🤪

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼🔟🌟
2024-04-15