家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
今日帶大家嚟到灣仔區嘅家賀屋,喺灣仔地鐵站A3出口轉左手邊行5-10分鐘就已經到,今次食豪少少,但睇返個食物質素係極之唔錯,所有用料都非常之新鮮,所以想推介俾大家!食物嘅種類都非常之多,餐牌有好多頁,比大家睇睇其中幾頁。我哋叫咗呢間鋪頭嘅招牌,特選鮪盛,下圖見到有吞拿魚、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩。全部吞拿魚同埋飯嘅比例都啱啱好,左邊嘅比較肥美鮮甜,中間嘅入口即溶、層次分明,而右邊嘅亦都係非常之鮮嫩入口即溶,不愧為呢間鋪嘅招牌!另一個重點推介係下邊呢個蔥吞拿魚腩丼。食得出非常之新鮮,完全冇腥嘅感覺,放入口之後亦都係立即溶化,令人想一試再試!另一特選推介係下便嘅海三色丼。想講就係,所有既刺身都超級超級超級肥美!而蝦肉亦都係非常之鮮甜,頭部唔好漏咗!食埋佢超香濃嘅蝦膏!軟殼蟹卷大大隻嘅軟殼蟹,咬落去非常之脆口,食得出係炸得非常之用心!焦糖玉子燒玉子燒食得多,上面加左一層脆脆甜甜嘅焦糖,食落去都幾特別,而且都幾夾,喜歡玉子燒嘅你,可以一試!呢間日本餐廳食物種類多得來,質素亦非常之高,建議可以帶埋至愛或者朋友一齊嚟食餐好嘅!

食物嘅種類都非常之多,餐牌有好多頁,比大家睇睇其中幾頁。

另一個重點推介係下邊呢個蔥吞拿魚腩丼。

另一特選推介係下便嘅海三色丼。

軟殼蟹卷

大大隻嘅軟殼蟹,咬落去非常之脆口,食得出係炸得非常之用心!

焦糖玉子燒

• 特選鮪盛