2021-06-06 35 瀏覽
士林·便丼達人麻雀雖小,但食物選擇都幾豐富,小食、丼飯同麵食都有好多款配搭,今日行過灣仔就試一試!個人覺得士林·便丼達人食物既性價比不錯,可能因為舖頭唔大主要做外賣,所以可以放多啲心機係食物到。我幾鐘意呢度既肉燥飯同肉燥烏冬,除左因為熱辣辣上枱,主要因為我唔鐘意食肥豬肉,呢度既肉燥可以話係無肥肉,而且呢碗肉燥飯仲有蔬菜同鹵蛋鹵蘿蔔,比一般坊間既肉燥飯更健康,呢一方面我覺得幾有誠意。小食方面試左烤焗雞鎚、紫薯芋餅,同埋肉燥飯同肉燥烏冬上面既鹽酥雞同櫻花蝦餅。櫻花蝦餅同紫薯芋餅我比較少食,所以覺得幾新穎,炸得好好味,烤焗雞鎚同鹽酥雞味道亦唔錯,若果經過灣仔想食個快飯,可以諗諗士林·便丼達人