2020-01-06 56 瀏覽
今日帶Daddy Mammi 同女友到鵝頸橋底嘅「喜記避風塘炒辣蟹」食飯!湊巧老豆農曆生日, 撞正好日可以一家大快朵頤!我地order 左個四人套餐 ($998)有招牌避風塘炒辣蟹、豉椒炒蜆、馳名生炒骨、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蒜蓉炒時菜、避風塘炒牛粉;老豆見d餸菜咁香口, 就好貼心咁叫多個泡飯清清熱氣。 招牌避風塘炒辣蟹一上台就香到暈!最正就係佢嘅避風塘料!味道非常複雜, 咸辣蒜香剛剛好, 就算係就咁食都唔會覺得太過重口味! 炒蟹炸到脆面鎖死肉汁, 每啖都係爽嫩蟹肉!食到手指都要啜埋!豉椒炒蜆好香豆豉味,少少辣味更將蜆嘅鮮甜帶出。而食哂咁多隻,都冇聽了屋企人話有沙, 就知喜記d 師傅係做足準備工夫先製作佳餚比客人食。 馳名生炒骨係我最愛, 因為啖啖肉😂 甜甜酸好開胃, 真係好想叫個白飯襯下啊大佬!蒜蓉粉絲蒸扇貝就唔洗多講啦! 大隻又鮮甜!避風塘炒牛粉好香口好食,牛肉爽嫩之餘, 河粉又夠哂味又夠火喉, 唔會一pat pat.

我地order 左個四人套餐 ($998)

老豆見d餸菜咁香口, 就好貼心咁叫多個泡飯清清熱氣。
招牌避風塘炒辣蟹

豉椒炒蜆

馳名生炒骨

蒜蓉粉絲蒸扇貝

就唔洗多講啦! 大隻又鮮甜!

避風塘炒牛粉