2023-07-01 27 瀏覽
《五目屋 (灣仔)》如果係金鐘或者灣仔返工嘅朋友一定有感受過蘭杜街peak hour嘅震撼😂間間鋪都滿座之餘門口都排哂隊。今日工作關係晏左出去,簡單係如入無人之境,呢間有丼飯、有蛋包飯、有烏冬,就揀左呢間嚟食👍🏻🐖滑蛋吉列豬扒丼呢個滑蛋吉列豬扒飯真係幾出色,係日式丼飯類入面我自己都偏好呢一款,主要原因係佢有乾身脆口嘅吉列豬,又有濕爆地好好餸飯嘅滑蛋🤤五目屋嘅豬扒炸得啱啱好,外脆裡嫩,加埋啲滑蛋就更加味美味滑。啲滑蛋真係好滑好入味,同埋豬扒搭配得好啱,食落好有層次感。最吸引嘅係啲吉列醬汁,鹹甜口味適中,配埋啲水份啱啱好粒粒分明嘅飯食,真係好正👍🏻如果你鐘意豬扒、滑蛋同埋豬扒汁,呢個飯絕對唔可以錯過!另外仲有一份醃菜小食同餐湯,想特別講一講個湯係有濃濃嘅蒜同洋蔥味但出奇地啲蒜味係無殘留係口🤪食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間集多款日式飯點價錢又相宜嘅餐廳,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖#japanesedon #deepfried #porkchop #japa
《五目屋 (灣仔)》

🐖滑蛋吉列豬扒丼

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖

#japanesedon #deepfried #porkchop #japanesefood #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
滑蛋吉列豬扒丼
滑蛋吉列豬扒丼