中華小館

2024-03-19 45 瀏覽
對於愛食嘅我同男朋友黎講,我哋呢次揀咗一間位於灣仔嘅中式餐廳 — 中華小館,呢個位點絕對係個大bonus🎉。❤️✨乾逼拆蟹肉粉絲煲全場最勁!講到眼前呢個粉絲煲,無話可說,蟹肉肥美,粉絲爽口,隻字唔說🦀食到最後,我都覺得人哋將我心口嘅鎖打開咁❣️。❤️✨脆皮鳳梨咕嚕肉特別推介!咕嚕肉係我嘅飯桶,特別係當佢炸得香脆,每一粒都入口即化🍍男朋友話我食得好開心,我都覺得好正呀!❤️✨口水雞真系口水直流!口水雞真係名符其實,我哋隻鴨一上枱就食得半唔見🤣,只有肉嘅痕跡!男朋友食得好滿足,話之後會帶我返黎食多次🐔。❤️✨厚切叉燒皇值得一試!叉燒皇是全晚的亮點,每一口都鮮美無比,成晚都令我念念不忘🐖無論係我定係我男朋友,我哋都一致認為佢係每晚必定要嘗試嘅菜式.❤️✨翅裙邊湯最愛之一!當然我哋唔會錯過呢個翅裙邊湯,喝第一口就完全春心動搖😍。湯水醇厚,肉質鮮嫩,每一口都似飲到雲彩。灣仔嘅中華小館真係好過癮,我同男朋友兩個人到到都食得好開心,無論係餐廳嘅環境、服務還是食物,都真正係一流👍, 環境乾淨光猛,員工都親切有禮,加上佢哋嘅味道,真係可以將你帶返到五星級酒樓。