2011-08-01 53 瀏覽
同老友們行完書展,佢地話想去幫襯三六九,我無所謂呀,話哂行左成3、4個鐘,點都要抖抖.... 之前聽就聽得多 " 三六九,食到嘔 " 好似好出名咁 這兒好地道上海菜館格局,感覺一流。 好可惜要搭枱、環境擠迫,但如果唔搭,相信大半個鐘都唔洗旨意有位呀 becoz 真係人山人海呢 酸辣湯開胃食品來了,材料有蛋花、木耳、豬血、肉絲、筍絲、蝦仁等,用料十分豐富。味道適中,不太辣或酸,唔錯!上海年糕有Ginger絲、肉絲、雪菜同年糕。食起來年糕嚥嚥UnUn,口感不俗,但嫌味不夠濃,不夠正宗 菜肉雲吞材料有豬肉同白菜,大大粒,皮算薄味道okay,但不算突出。我食左3、4粒都飽到上心口了。小籠包小籠包皮過厚了,有d位未夾上來已穿,可見得師父手工還差少少,而肉圓還可以。肉汁不多但味道亦可以。炸鮮魷賣相唔錯,食落外皮略脆,穫氣非常。魷魚係新鮮的,味道係唔同o的 ~~ 呢個可以一試呀!Overall 100分滿分值70分,以]酸辣湯同炸鮮魷為最出色,其它菜味亦可以,合格啦。3 人叫左太多野喇,食剩料飽住大肚離場

酸辣湯

上海年糕

菜肉雲吞

小籠包

炸鮮魷
呢個可以一試呀!

2011-07-24
  • 酸辣湯