餐廳: 一遊
資訊:

2023-08-15 19 瀏覽
去居酒屋,首先就點咗飲品,我哋點咗荔枝Sour同巨峰乳酪梳打。果味加碳酸,好Refreshing,超級適合夏天飲用。呢度嘅飲品選擇都好多,而且價錢都唔貴。.先點個刺身,開胃小食,店員推介胡麻白身薄切。用的時令食材,當晚新鮮用的是池魚而。白肉魚刺身透得透光,彰顯師傅的刀功。鮮甜的池魚王,加上特製的酸醋汁,十分開胃。另外仲點左幾串串燒,雞肉釀青椒,配上日本生雞蛋,食落更加順滑。牛肉蘆筍亦係其中一款好鍾意嘅串燒,牛肉夠嫩滑,配上爽口蘆筍。夏天最適合食蕎麥麵,選擇了海膽蕎麥麵。Creamy豐盈的海膽,味道清甜,加上蕎麥麵,好味到停唔到口。廚師發板10件壽司,全部都係當晚的新鮮食材,有厚切的帆立貝,肉質好軟好鮮甜。另外仲有三文魚、吞拿魚、油甘魚、牡丹、蝦和海膽等。餐廳嘅店員都好有禮貌,而且介紹食品好清晰,令人會想再幫襯。

呢度嘅飲品選擇都好多,而且價錢都唔貴。

鮮甜的池魚王,加上特製的酸醋汁,十分開胃。

另外仲有三文魚、吞拿魚、油甘魚、牡丹、蝦和海膽等。

餐廳嘅店員都好有禮貌,而且介紹食品好清晰,令人會想再幫襯。