2024-04-19 11 瀏覽
老公放假,我哋諗住去灣仔行吓,我哋搭巴士去到菲林明道(軒尼詩道)巴士站,一落車,就見到呢間台灣菜,佢就話想食台灣嘢,就入咗呢間😂。我叫咗魯肉飯、台灣腸、鹽酥雞(幾大食🤣),老公就要咗紅燒牛肉麵,唔輸蝕咁加多隻魯蛋😂。魯肉飯 $69肉燥有好多,肥美嘅豬肉加上香濃嘅醬汁,就係咁,我又食咗一大碗,份量好多,除咗肉燥之外,仲有配搭一啲酸菜粒,酸菜粒唔會太酸,好開胃,推介👍。除咗飯之外有一碗清湯,同埋有3款前菜。有日式小蕃薯、涼拌日式海草、日式蕨餅。烤台灣香腸 $32肉質飽實、味道適中。鹽酥雞 $48熱辣辣,好好食,脆得嚟又唔會好乾,肉質鬆軟多汁,對食比我更有要求嘅老公大人相當滿意。紅燒牛肉麵 $92麵有啲似稻庭烏冬,牛肉用咗牛肋條,肉質淋得嚟有咬口,湯底喺台灣嘅味道啊。凍鮮草奶茶 lunch set +$14/杯我揀咗半糖,味道剛剛好。

魯肉飯 $69

烤台灣香腸 $32
肉質飽實、味道適中。

鹽酥雞 $48

紅燒牛肉麵 $92

凍鮮草奶茶 lunch set +$14/杯
我揀咗半糖,味道剛剛好。