2024-04-08 6 瀏覽
星期五放工之後例牌同朋友happy Friday,近近地就喺公司附近搵咗間舖頭食,「一起食堂」地點超級方便,附近已經有地鐵站,方便我哋食完之後返屋企🤪喺門口已經見到個餐牌,套餐都幾抵食$208 有個set,同朋友都好感興趣,就行咗入去試吓🙈入到去之後,我朋友仔就俾Menu吸引住咗,見到蒲燒鰻魚飯,就即刻話要改食呢樣嘢🫣我就簡單少少,揀返魯肉飯同鹽酥雞🤪侍應都幾快手上好菜,魯肉飯一馬當先就到咗,跟住冇幾耐鹽酥雞都到埋,魯肉飯啲滷肉都幾多,魯肉每條都肥瘦分明,隻滷蛋神之來筆,好耐未見過滷得咁入味嘅滷水蛋👍正評比隻蛋!鹽酥雞熱辣辣即場炸起,份量其實都唔算少🤪 朋友仔點嘅蒲燒鰻魚飯,就比我個餐耐少少,無他只因廚房即場炮製😆佢大讚師傅燒既鰻魚鎖到肉汁,條魚非常Juice!另外配菜雖然唔多,其中醃蘿蔔等等既伴菜,令成碗飯增添咗唔少色彩,提升左食物嘅味道👅食到最後,我哋各自點咗芋圓仙草同愛玉荔枝綠茶,估唔到芋圓仙草,可以大碗到兩個人食都得🙉最驚喜係侍應攞到上枱,甜品連碗都係凍嘅,三色芋圓煙靭,紅豆軟糯可口!愛玉荔枝綠茶正正常常就算冇少甜都唔係話太甜😀✣ 魯肉飯 $69✣ 鹽酥雞 $48✣ 蒲燒鰻魚飯

魯肉飯

鹽酥雞