2023-08-28 63 瀏覽
間唔中都會去食下拉麵,係香港食日式拉麵雖然貴啲但係都可以解下拉麵癮😆😆一虎拉麵真係第一次幫襯,鋪頭吾算好大,但坐位ok寬敞,夜晚7點多到達都要排下隊先入到去,人流動都算快,所以吾洗等好耐都入到去了。款式方面我覺得都算幾多,因為通常都係幾款,一虎有豪華版既拉麵選擇,我覺得呢個選項吾錯,岩曬想食多啲既人,又吾洗逐樣單品加上去!我今次比佢哋個海老虎吸引左,上到檯既賣相同張相吾一樣喎!😂勁多櫻花蝦囉!第一次見實物仲靚過張相既拉麵😂😂叉燒肉肥瘦適中,食落有油香又吾柴。海老虎本身無溏心蛋,$10加左一隻試吓。溏心蛋都整得吾錯,咸淡適中,蛋既溏心感覺好正😊海老虎湯底濃郁好味,麵底麵軟硬適中,鍾意軟一點的可以簡,鍾意硬麵既又可以簡。朋友既黑虎湯底麵濃郁,但係相對油脂感覺重一點,賣相好好👍我發現我果個麵係曲麵,朋友果個麵係直身!我覺得我既曲麵麵質彈牙可口,下次試下朋友果種既豚骨湯底拉麵,睇下直身麵同曲身麵兩者有咩分別先!我哋仲叫多左個煎餃子🥟應該係椰菜豬肉煎餃子,食落香脆多汁,整得好好👍總結黎講,我覺得一虎係幾好味,性價比相當高!係有要排隊入去食既理由!不得不提既係佢哋既醃菜加埋落個拉麵到食更好味!推薦

總結黎講,我覺得一虎係幾好味,性價比相當高!係有要排隊入去食既理由!不得不提既係佢哋既醃菜加埋落個拉麵到食更好味!推薦辣芽菜,我哋加完又加,增加辣味之餘又豐富口感!
  • 海老虎拉麵
  • 黑虎拉麵