2020-06-28 951 瀏覽
今日係星期日,我聽人講話呢間舖頭平時係要排晒長龍嘅,今日專登同男朋友去試吓食拉麵, Menu上面有好多拉麵揀,但係我男朋友本身唔係太好食面,佢只係陪我食,所以佢只係揀咗個叉燒飯,而我揀咗個辛拉麵(紅色辣嘅嗰個)。我個拉麵係好快到,但係食落口,個湯底一般般,啲拉麵勁古怪,有啲似薯粉又有啲似膠面,我個辣拉麵因為本身冇跟一隻蛋,咁所以我就將叉燒轉咗做蛋。本身我都唔覺得係咁難食,但係到個餃子上左之後,我就發現個餃子真係超好食,然後我男朋友個叉燒飯等咗好耐終於都煮好,我食咗幾啖佢個叉燒飯之後,我就完全點都食唔落我嗰個所謂嘅拉麵。認真個叉燒飯真係幾好食,個餃子都煎得唔錯,相比之下,個拉麵真係幾難食,我本身係好討厭浪費食物嘅,但係我食咗半碗之後就真係食唔落。一間餐廳總有啲野係特別好食,有啲係難食或者唔啱口味,但係身為一間拉麵店,淨係得拉麵難食會唔會有啲過分?

2020-06-28
  • 煎餃子