2021-12-02 72 瀏覽
自從疫情以來,一年去一次旅行嘅計劃被迫擱置。土耳其一直係我好想去嘅地方,機緣巧合知道有呢一間backpacker介紹嘅特色餐廳,心諗一定要來試一試。雖然同真實嘅土耳其有啲距離,但係餐廳裏面嘅裝飾,配上民族音樂,都已經足夠令人心情興奮😆到梗係要試一試土耳其早餐 Turkish breakfast,因為早餐對於土耳其人來講非常重要. 初初睇覺得份量唔多,但係食落其實又飽肚。可能因為食下午茶嘅關係,都唔需要食太多,兩個人都夠食。重點係個bagel好出色,加上面頭嘅亞麻籽,好有口感又香口。配上四款醬,包括榛子醬,honey and cream, 辣番茄醬,同士多啤梨果醬,非常豐富。另外當然唔少得芝士,都係土耳其必食,而且有一定有兩三款。由淡食到濃,滿足到我對芝士嘅渴求😛值得一提係土耳其茶似足土耳其用嘅杯,仲係免費添飲架😚 我地仲叫多咗個印度薯波配虎蝦冬陰功汁,呢個fusion又幾特別👍🏻個茶壺都好靚☺️最後埋單個侍應俾咗張手寫書籤我,好窩心啊似足土耳其人嘅好客🥺

值得一提係土耳其茶似足土耳其用嘅杯,仲係免費添飲架😚

個茶壺都好靚☺️