2023-01-18 148 瀏覽
我係睇完Youtube某廚師介紹先去食既,結果大失所望。平日兩點鐘到達,本想避開繁忙時間,結果排隊四十五分鐘入座。幸排隊時過對面買左包炸魷魚鬚食,唔係痛失一餐。二人點左兩份餐,加了套餐、亦加了$10轉牛脷飯,再加左$10要條腸。閒話少說,直接食評:蔥蒜牛舌芯 - 未上菜佢已經係燶既。侍應上菜時叫你自己反下佢,牛舌已經煎燶到癡底。啲蒜係黑色既。其實如果你無條件做鐵板、無能力控制到火力,或人手不足,係唔應該做呢道菜欺騙食客既。好簡單其實切厚啲條脷已經解決到一半問題。牛肉卷蔥蒜 - 呢道係正常既,但鐵板呢個做法根本就係失敗。當一間餐廳無咁既環境、人手、廚師既能力,都唔講食材,一遇上客多冧檔時,所做既所有食物就係欺騙食客。加$28套餐,再加$10有個牛脷飯,就一碗湯渣飯,你完全食唔到有任何享受,要味無味、要質感無質感、飯係爛既。加$10條腸個芯係凍既。環境狹窄,排隊四十五分鐘,價錢不算便宜,食物質素可悲。或者你會想去試。
我係睇完Youtube某廚師介紹先去食既,結果大失所望。

閒話少說,直接食評:

蔥蒜牛舌芯
牛肉