無意中發掘到一間性價比好高既酒吧餐廳Amus。同朋友過左黎食。喺深水埗同佐敦都有分店,餐廳走文青工業風設計。有好多款既酒精飲品選擇,仲有唔同西餐菜式。最抵食既一點,係佢哋既所有食物每日逢4點至8點都可以享有半價優惠!(星期五除外; 意粉、豬手、迷你漢堡拼盤、BBQ豬肋骨、腸仔拼盤除外)而cocktail/mocktail等都有happy hour優惠,下午茶或晚餐過黎食飯飲杯野真係著數好多。點左炸啤酒魚柳薯條。Fish & chips份量十足,足足有兩大塊魚柳!而且魚柳炸得熱辣辣又香脆,唔會覺得好厚粉,入面既魚肉都好嫩滑。點他他醬同檸檬真係好好味!半價之後只係$74真係性價比極高!特色雞翼拼盤都好唔錯!一份拼盤有三種口味既雞翼,分別有我最愛既水牛城辣汁同埋蜜糖芥末、威士忌燒烤醬。三款雞翼都好香口又惹味,炸到好脆口,佐酒一流!拼盤有兩個size選擇,大拼盤每款有3隻雞翼,啱晒同朋友開心share。德國鹹豬手。呢個雖然無半價優惠,但都好值得一試!脆皮豬手份量都比想像中大,而且餐廳已經切好一舊舊,食起上黎方便好多,貼心。豬手皮脆,肉質有彈性,個鹹味啱啱好,配芥末醬會開胃好多。另外點左兩款co
喺深水埗同佐敦都有分店,餐廳走文青工業風設計。

有好多款既酒精飲品選擇,仲有唔同西餐菜式。

點左炸啤酒魚柳薯條。

Fish & chips份量十足,足足有兩大塊魚柳!

點他他醬同檸檬真係好好味!
半價之後只係$74真係性價比極高!

特色雞翼拼盤都好唔錯!

三款雞翼都好香口又惹味,炸到好脆口,佐酒一流!

德國鹹豬手。

呢個雖然無半價優惠,但都好值得一試!
豬手皮脆,肉質有彈性,個鹹味啱啱好,配芥末醬會開胃好多。

另外點左兩款cocktail,分別係Dawn同Zeal Thai。

Dawn嗰款賣相吸引。
成份有Gin, advocaat, passion fruit liqueur, grapefruit juice & lemon juice。
飲落都幾有果香!

另一杯Zeal Thai有vodka, white wine, lime, lemongrass, ginger, apple juice。
飲落真係帶有東南亞風情,香茅同青檸味道突出。