2014-03-27 2118 瀏覽
October 24, 2013前美心集團中菜行政副總廚、好彩集團董事總經理(經過但唔得閒理)、彩晶軒行政總廚,入行40年以上,佢俾張咭片我睇時我已經嘩一聲,咁多title洗乜响深水埗開間500幾呎嘅地舖又做點心又做私房菜吖? 原來係佢個女擺佢上枱(sorry我太過率直添😛) 講真,你想食好嘢先要同黃師父有兩咀先,私房菜其本上係要幾日前預訂,越早越好(最好一個禮拜前啦)。 全晚最正就係個湯(本人真係好鐘意飲湯)真係好足料我飲完都有d飽飽哋,其次就係個蒸蛋白同嗰幾款前菜,最令我欣賞嘅就係佢個蒸蛋白,曉得落少少花凋酒帶出成件事嘅洗甜味之餘更可除腥味(因為有海鮮嗎,)條魚其實都ok嘅.....不過係返蒸囉,因為第一次未熟(可能黃師父佢太開心啦嗰晚😅) 最失敗就係個甜品,我情願改要芝麻流沙包啦 其實黃師父最耍家嘅係點心(係咖同添好運有得fight咖,不妨約埋三五知己去試下囉!)
October 24, 2013
原來係佢個女擺佢上枱(sorry我太過率直添😛)
最失敗就係個甜品,我情願改要芝麻流沙包啦
2013-10-24