2014-10-20 9772 瀏覽
西九龍中心既明將結業了,改成了新的韓日燒,大約170蚊一位,但抵唔抵食呢,都係要我試過先知。一大班fd 聚會,最後竟選擇了韓日燒,本身對這餐廳有咩期待,不過竟然令我刮目相看 這韓日燒係自助式的,食物既種類令我非常滿意,同一種肉類有幾種口味,有好多種海鮮,有好多種蔬菜,令人目不睱給。除左要燒既野食外,仲有唔小熟食食,而且仲可以拎自助壽司果邊尼食,一個價錢兩種享受。一張枱除左有一個燒爐外,仲有一個小電磁爐,可以起自助區拎個小火鍋自己打邊爐。自助區仲有兩個廚師負責煎炒一d特別既菜式俾大家去拎,好有燒烤既特色。講到食物既質素,真係有返咁上下水準。為免太飽包,我只食了兩件壽司: 蟹子壽司、三文魚壽司。蟹子壽司表面全部都系一粒粒既蟹子,雖然顏色有啲淡,但口感一流,非常有質感三文魚的色澤真的暗啞,味道略淡,不建議嘗試這次最喜歡燒牛肉,牛肉味道香濃而且嫩滑,令人食到停唔到口啊P.s 服務態度值得一讚,我地一開始個爐有問題,侍應生都好好態度幫我地搞,搞唔好仲好快咁幫我地安排換枱,讚。
三文魚的色澤真的暗啞,味道略淡,不建議嘗試
這次最喜歡燒牛肉,牛肉味道香濃而且嫩滑,令人食到停唔到口啊

2014-09-05