2024-01-22 75 瀏覽
記住我啱啱講過嘅:「阿華田爆漿多士,咬落去卡滋卡滋,荳荳地嘅朱古力漿四濺開,每一啖都為之一振!」喺聚來車仔麵,我幾乎可以想像自己係個小孩子再次發現咗朱古力嘅新天地。這個西多士真係好味到喊!阿華田粉灑得均勻,啖啖爆漿,夠晒浮誇!再講下自選車仔麵。豬紅、炸魚皮、魚腐,添上香辣魷魚,係豬骨湯里頭嘅完美組合。味道鲜美得好交關,個魷魚又辣又惹味,炸魚皮浸左湯就攞起食時候仲有少少脆,整晒個人開心到笑口常開🤤。最後嘅招牌煎餃,啲皮薄得嚟又唔破場,內有肉汁溢出,韮菜豬肉味重,真係正宗得滯!食完之後,個口感滿足到我都唔記得要拎起隻手機影相,所以要信我嘅文字啦,唔會呃你㗎☺️。整體嚟講,呢度嘅美食真係符合所謂「幸福嘅味道」,每一啖都令人懷念。喺呢間店試過之後,我會推介俾每個港味尋味嘅朋友,唔好錯過喇!👍🍜🍢