2024-03-26 94 瀏覽
所有素年嘅分店我都食過,係時候寫個食評。今日食咗呢個和式鳥冬套餐,想食好耐㗎啦,上次賣晒食唔到。最欣賞佢用咗唔同嘅醬汁(酸甜汁,淡豉油、濃花生麻醬),令到人哋覺得素食都可以好精彩。我最鍾意嘅係嗰豆腐,質感非常Q彈,有啲似細個食嘅滷水豆腐乾,只不過呢個軟身及彈牙啲。甜品嘅琥珀合桃香蕉蛋糕都好正,合桃很鬆脆,香蕉糕兩邊都焗脆咗,caramelized banana 係frozen banana! 所以咬落似雪糕,但係又有一層糖脆喺頂,it’s an element of surprise! 上邊個cream 係coconut, 濃得嚟唔滯。staff 醒目友善,抵讚👍會繼續經常嚟🫶 唯一想佢哋加上嘅就係介紹套餐裏便邊隻菜用咗本地食材,令我食飯都增加多咗本地農業嘅認識。