2023-07-07 72 瀏覽
今次我哋嚟到深水埗VWALK商場嘅篤篤船麵,試咗佢哋嘅泰國菜,真係好正呀!餐廳嘅裝修都好有特色,以泰國街頭小食檔為藍本,座位亦都好舒適寬敞。今日我哋兩個人共點咗一個下午茶餐,同其他小食及甜品其中嘅泰式海南雞撈金邊粉,海南雞夠滑口,雞味夠香濃,配上酸酸辣辣嘅撈金邊粉,真係一齊食好開胃! 加$12追加兩件泰式蝦餅,唔會太油太膩。再嚟一款泰式豬肉生菜包,豬肉炒得好香口,唔會太油膩,加上脆生菜,幾好食。沙嗲雞牛雙併串燒,呢款都好好味,燒得啱啱好,唔會太乾,真係好正呀!配上SingHa泰啤,啤酒嘅大麥香味同泰菜好夾,仲有一杯青檸梳打,啱啱好嘅清新口感,真係好消暑呀!最後呢,我哋仲試咗佢哋嘅班蘭千層糕,配上耶汁,唔會太甜,真係好好味呀!總括而言,篤篤船麵嘅泰國菜真係幾抵食,值得大家一試呀!

總括而言,篤篤船麵嘅泰國菜真係幾抵食,值得大家一試呀!

• 蝦餅