2022-11-07 498 瀏覽
西九龍中心皇帝雞响呢度都算出名而且生意好好。上次黎到摸門釘, 冇開門冇得食。今次離遠見到有開門,即時幫襯。老細姜老師在裡面一個人做晒收銀、炸雞工作。不斷拎起粉紅色蘸滿炸漿既雞肉落油炸,再拎上黎收汁。忙出忙進。點解會知佢叫姜老師呢, 因為佢心口有名牌, 頭頂帽上仲有皇帝雞牌姜老師識講流利普通話, 落單用廣東話佢都識對答. 而且非常好禮貌。假如你識講韓文,佢仲會好開心地用韓文同你交流。揀咗韓辣味中SIZE($48)包裝已由碗裝變成盒裝連蓋, 外賣就加1蚊多個膠袋, 其實直接拎盒走都得, 膠袋冇乜必要目測8成都係女顧客, 多數揀甜辣, 等落單都等咗3個客, 响西九龍中心黎講算係旺場。落單已講明要等15分鐘, 是日生意好, 我等咗約莫20分鐘先有得攞。我係外賣, 炸雞香味透盒而出, 真係全LIFT都聞到.食落亦好香脆, 調味好正宗。蒜香誘人。落咗花生口感再好d, 一定要落!炸漿厚度適中, 唔會食到一口都係粉。仲跟咗幾條年糕。勉強要說有咩可以改善的話, 應該係雞肉的質素吧,雞肉偏細粒。不過這個價錢黎講, 佢CP值已經算好高。中Size一個人食有點多, 兩個人食差不多。總結幫襯一次完全感受到呢位姜
西九龍中心皇帝雞响呢度都算出名
而且生意好好。
上次黎到摸門釘, 冇開門冇得食。
今次離遠見到有開門,即時幫襯。

老細姜老師在裡面一個人做晒收銀、炸雞工作。

姜老師識講流利普通話, 落單用廣東話佢都識對答.
而且非常好禮貌。

假如你識講韓文,佢仲會好開心地用韓文同你交流。

揀咗
韓辣味中SIZE($48)
包裝已由碗裝變成盒裝連蓋
外賣就加1蚊多個膠袋, 其實直接拎盒走都得, 膠袋冇乜必要

目測8成都係女顧客, 多數揀甜辣,
等落單都等咗3個客, 响西九龍中心黎講算係旺場。

我係外賣, 炸雞香味透盒而出, 真係全LIFT都聞到.

食落亦好香脆, 調味好正宗。蒜香誘人。

落咗花生口感再好d, 一定要落!
炸漿厚度適中, 唔會食到一口都係粉。仲跟咗幾條年糕。
勉強要說有咩可以改善的話, 應該係雞肉的質素吧,雞肉偏細粒
不過這個價錢黎講, 佢CP值已經算好高。
中Size一個人食有點多, 兩個人食差不多。

總結
幫襯一次完全感受到呢位姜老師的熱誠,
而且係充滿幹勁同好有heart。

簡直令我回想起初出社會工作既自己…(淚T^T)
食物性價比高,味道亦正宗。
下次可以試埋甜辣味。
2022-11-01
5 分鐘 (外賣自取)