2019-04-15 57 瀏覽
深水埗一直最出名既就係一啲小店美食,我朋友一直係ig 有follow 呢間野既,一直都想黎,於是就去左試😋一去到已經7點半,雖然門口都有人等緊,但換枱率好高,等左5-10分鐘就入到去😍店舖面都頗乾淨,有格調,可惜係位置與位置既間隔比較少,傾計比較冇私隱,出入都麻煩,但都尚算可以接受。講返野食啦,今次叫左豚豚圓圓($58),入面包括豬腩肉同豬頸肉☺️,再加左炒滑蛋同埋芝士(極度推介加蛋,因為配試蕃茄汁真係好美味!肉黎講都算份量幾足,豬頸肉特別有好感,可惜係豬腩肉有少少過多肥肉🤔不過整體配搭好好,係芝士有啲奇怪,因為係純粹放兩塊芝士入湯底,雖然個味係濃郁,但個賣相就冇咁好然後到小食,雞中翼有種麻辣瑞士雞翼既feel,可能我唔太好雞翼,唔太特別,反而雞髀菇有驚喜,頗彈牙,夠新鮮。每位食咁多都係$80幾,可惜既係份量唔太夠,同行既女性朋友都唔夠喉,可能要加大麵食會好啲

豚豚圓圓+蛋+芝士

慢煮麻香雞中翼