2015-05-31 940 瀏覽
已經唔記得第幾次尼食甜入心喇,但每次尼都會有驚喜  朋友突然話想食朱古力甜品,又建議去呢間食。點知我地尼到發現有夏日限定既餐牌,一於試試!  真係睇得出有用心設計過既各款甜品~ 榴槤迷萬勿錯過!! 飄香槤花($42): 非常大推呢款甜品! 中間好大舊榴槤肉伴隨住碎冰粒,食落好透心涼,而且榴槤好甜好香,朋友食完覺得非常滿足!! 周圍既係豆花,出奇地覺得味道好襯,可能係因為榴槤比較重味,而豆花清甜,完全係中和左西瓜中豆花($45): 最上層係甜甜的雲呢拿雪糕,跟住有一層煙煙UNUN既粒粒同埋啲爆爆珠,增加左甜品既口感。跟住有西瓜啫喱,好濃西瓜味,但陣味完全唔假,好清甜! 最底係豆花,加埋西瓜啫喱一齊食更加好味~ 食完仲有得刮旁邊既西瓜肉食,一樣係好甜好好食。回想起數年前去過明朝食既西瓜盅,同呢個實在係一個天一個地,明朝既西瓜盅只是虛有其表,用一個西瓜裝住各種生果同大量涼粉,實在唔會有下次 相反,甜入心的心思令人不得不大讚呀。價錢尼講都算合理,水準亦都令人滿意。店員好有禮貌,都會問返我地意見。希望下次尼仲會有驚喜
已經唔記得第幾次尼食甜入心喇,但每次尼都會有驚喜
真係睇得出有用心設計過既各款甜品~ 榴槤迷萬勿錯過!!
飄香槤花
西瓜中豆花
 相反,甜入心的心思令人不得不大讚呀。
2015-05-30
飄香槤花