餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (V Walk)
資訊:

晏晝去食,叫左2 set A5極上和牛牛肋肉,同埋一個普通set。普通牛上先,都係瘦既,冇咩特別。之後和牛送到,一睇,都係瘦既?肥瘦唔均勻。不過心諗可能食落唔係咁呢,所以就燒左先。食完頭幾塊,覺得唔對路,又韌又鞋,完全冇牛既肥膏香。男友醒,叫我唔好食第二碟,同侍應講「呢碟咁瘦,都唔似A5和牛」個侍應就問即係要肥d,就幫我哋換。頂呀,一睇就嬲,同之前果2碟完全冇得比。燒完放入口仲嬲,根本之後果d唔係咩A5和牛!蝦我少食牛!同經理講,當然佢話全部都係A5啦,之不過係唔同部位喎。我問咁都會差咁遠吧?兩碟都俾瘦既我地?佢就話,可以request 要肥d既部位喎。所以,緊記!大家以後想去牛角食真正同正既A5和牛,記得一定要出聲問,唔係就會恰你俾d 瘦同cheap d 既部位你地架啦!

普通牛上先,都係瘦既,冇咩特別。

食完頭幾塊,覺得唔對路,又韌又鞋,完全冇牛既肥膏香。