2012-10-19 369 瀏覽
此云吞麵店, 已經來了幾次,感覺良好, 決定幫他寫寫食評,同各位分享.好多食物款式都好似好出名, 而且味道真的不錯,我認為最好食係豬潤,又滑又爽,無so味,無血水,比維記的豬潤麵,好食10培, 維記d麵湯底個種甜味又假,又似落了好多糖的甜味,並不是鮮甜味.今次食了以下幾款豬潤牛肉丁麵 - 豬潤,又滑又爽,無so味, 牛肉都好滑,唔似係用soda粉奄制,面也不會煮得過火,剛好豬潤豬扖生麵 ,- 豬潤跟上面的一樣, 豬扖係唔會上粉炸,所以食落唔會一口粉. 有一點肥肉黏住, 肉好唸,雪貨來講不錯, 生麵好爽口,要快d食,食得慢會唸咗無咁多食厚西多 - 係炸的,感覺幾多油,裏面唔知塗咗乜野,食唔出, 有d甜味, 外面比一塊大大件牛油,塗好後自己再加糖漿,我見好多人叫, 友人好鍾意,我就麻麻地 剩云吞: 云吞皮好薄, 肉質好鮮味, 有細細隻蝦, 一口一粒, 不會跟外面d大大粒, 好好味,湯底好香大地魚鮮甜味(食食下先記得影相,所以得返幾隻)之前有食過豬手麵, d豬手蚊得好唸,好入味. 佢地d辣椒油好香好夠辣,跟豬手,云吞一齊食, 間直係絕配

今次食了以下幾款
豬潤牛肉丁麵 - 豬潤,又滑又爽,無so味,
牛肉都好滑,唔似係用soda粉奄制,
面也不會煮得過火,剛好

生麵好爽口,要快d食,食得慢會唸咗無咁多食

(食食下先記得影相,所以得返幾隻)

之前有食過豬手麵, d豬手蚊得好唸,好入味.

佢地d辣椒油好香好夠辣,跟豬手,云吞一齊食, 間直係絕配

題外話/補充資料: 如你叫豬潤要等耐d, 因為好多人叫,同埋係即做, 所以都要等成15分鐘,要食好野,要耐心d啦 仲有門口有D明星都來過, 發哥,同埋TVB係深水步拍片時,都有來到.............佢唔係明星效應, 係D食物真的好有水準
2012-10-06
  • 豬潤麵