餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

-呢間大家都認識,因為實在太出名,好記得佢第一間店喺旺角,當時我排隊都等咗兩個小時,但真係好好食,依家不知不覺已經開咗六間分店,要讚一下,分店可以維持水準,真的不容易!點心款式唔會太多,但因為咁樣先可以維持到水準!最出名必食🤤酥皮叉燒包所有點心都即叫即製,所以出面個皮好鬆化,配合入面嘅叉燒餡料,同平時叉燒包有截然不同嘅感覺。但對我嚟講最啱我胃口🤤韭黃蝦腸好欣賞咁薄皮嘅腸粉,要做到呢個厚薄嘅腸粉,一啲都唔易,仲要蝦勁大粒,所以我每次必點。🤤其他點心,例如皮蛋瘦肉粥/ 杞子燒賣王 全部都水準以上,暫時未點過一樣嘢係難食嘅,最多只係唔啱我口味。😢呢度服務真係麻麻地,可能生意太好,大家都太忙,唔好預有任何招呼。😢另外環境真係好嘈雜,想靜靜哋飲茶聊天都唔得,每次都係食完就即走。不過呢度CP值極高,價錢都仲係好抵,呢個價錢食咗呢個質素嘅點心,我覺得已經好幸福!-

點心款式唔會太多,但因為咁樣先可以維持到水準!

最出名必食
🤤酥皮叉燒包