2024-03-29 61 瀏覽
已經有一排冇食燒味,但係偶然都會掛住嗰陣味道!今日經朋友介紹嚟咗深水埗嘅棋子燒鵝,品嚐佢哋嘅美食。棋子燒鵝主打燒味,可以配飯、瀨粉、米線等煮食。而且仲有常餐、下午茶供應,選擇非常豐富。今日嚟到就梗係要主要試吓佢哋嘅燒味啦!廚房有大型玻璃窗,可以見到立立令嘅燒鵝,肥美嘅叉燒等等。燒鵝髀飯 $108一嚟到嗰陣有驚喜,燒鵝鵝髀勁大隻!燒鵝味道非常正,有濃濃嘅炭燒味,非常特別、好味。燒鵝髀肉質鮮嫩,充滿鵝油香,鵝肉非常香滑美味。而且鵝肉非常多汁,好Juicy,鵝味滲透飯粒,令個飯都更加之好味。另外,伴碟仲跟咗啲蔬菜~例牌叉燒 $88另外,我同朋友都試咗佢哋嘅招牌叉燒。叉燒半肥瘦,質感非常好。叉燒肉質鬆化同軟腍。肥膏位充滿油脂感,香噴噴。另外,叉燒佈滿蜜汁,甜甜地,表面燒得朝朝地,帶點脆身,非常美味。凍奶茶 +$7跟餐凍飲熱飲都係加$10。凍奶茶茶底香濃,茶同奶嘅比例剛剛好。凍檸茶 +$7凍檸茶有好多片檸檬!紅茶茶底本來都已經調配得好好。

燒鵝髀飯 $108

例牌叉燒 $88

凍奶茶 +$7

凍檸茶 +$7
凍檸茶有好多片檸檬!紅茶茶底本來都已經調配得好好。