呢晚約左班舊同事聚聚,餐廳就係深水埗D2出口,我地一行8個人放左工去食,地方夠大有2層,大班朋友食飯都坐得舒服,嗌左大約8個餸,食打冷梗係必食鹵水拼盤!鹵水鵝片夠入味,肉質嫩唔鞋口,另外我最鍾意鹵水豬大腸同墨魚,鹵水夠入味濃郁夠香口,唔會話淨係得個咸字。鹵水豬大腸墨魚夠彈牙,真心推介,食唔停口,值得encall!炸蠔餅好香脆,又係必食! 蠔仔份量適中,外脆內嫩,點下魚露,香口滋味。九菜豬紅,大大碗好豐富,九菜爽脆豬紅新鮮嫩口,湯汁濃郁,拎黎送飯都ok!另外仲嗌左條烏頭,有點驚喜,好少出街會嗌魚黎食,因為怕魚腥味,呢條凍食既烏頭肉質嫩滑,冇泥味,點下豆醬有啲咸香味更加滋味。推介!魚香茄子都唔錯,夠惹味,送飯不錯,不過略嫌油左少少。芙蓉蛋,夠香口,不過不失。總括黎講,餐廳食物水準唔錯,值得推介,下次黎仲想試埋蠔仔粥呀!今次太飽嗌唔到咁多餸。另外餐廳地方算大,一班人黎食飯唔會迫迫夾夾,可以坐底慢慢食慢慢傾,地點方便近地鐵站,鍾意食打冷既人可以試試。

魚香茄子都唔錯,夠惹味,送飯不錯,不過略嫌油左少少。

芙蓉蛋,夠香口,不過不失。

2018-06-13
  • 九菜豬紅