2020-03-11 82 瀏覽
家後,名副其實真係好有家既感覺。從熱鬧既地道大排檔隔離,我發現左佢既存在! 門面並唔算十分起眼,我選擇佢,係因為佢既人情味...疫症當道,每個人都為口罩而人性盡露,呢家店鋪,竟然係門口張貼告示表示有需要口罩者可自取,就係因為呢份大愛,我選擇左佢,支持呢間小店既付出。入到去店內,枱與櫈都用左好有住家感覺既木紋,簡單又不失大雅! 店內有種懷懷舊舊既感覺,環境既好與壞,會直接影響進食既心情,呢一點店舖可以值得加分,因為好有家既感覺!睇睇餐牌,食物種類都唔少,而招牌既餃子都有9款口味湯既﹑煎既﹑有麵底既,基本都齊晒,選擇亦都好足夠!!!除左餃子之外,佢亦都配有套餐同其他小食選擇,而且價錢真係實惠到......於是我就點左個湯既白菜餃,女皇就點左個煎既白菜餃,我地兩個都揀左是日飯團,再配左個炸雞小食。湯。白菜豬肉餃湯底用上老火蓮藕湯,唔咸,味道好甜,應該都用得幾足料煲,餃子都算大隻,皮夠薄,餡料都好足夠,脹卜卜咁,唔會有好多空氣食落肚餃子既調味亦都適中,唔會太過濃味而失去左本身食物既味道。煎。白菜豬肉餃女皇叫呢個白菜煎餃,我冇食到,但女皇就話好好食好好食岩岩埋枱個陣,又真係幾香既,而家黃金比例佢
家後,名副其實真係好有家既感覺。
就係因為呢份大愛,我選擇左佢,支持呢間小店既付出。

睇睇餐牌,食物種類都唔少,而招牌既餃子都有9款口味

湯既﹑煎既﹑有麵底既,基本都齊晒,選擇亦都好足夠!!!

湯。白菜豬肉餃
湯底用上老火蓮藕湯,唔咸,味道好甜,應該都用得幾足料煲,

餃子既調味亦都適中,唔會太過濃味而失去左本身食物既味道。
煎。白菜豬肉餃
女皇叫呢個白菜煎餃,我冇食到,但女皇就話好好食好好食

岩岩埋枱個陣,又真係幾香既,而家黃金比例佢煎得幾好!
雖然我冇食到佢個餃子,不過我就係咁食佢用黎送餃子既菜莆,
辣辣地好過癮,不過唔食得辣既人,就要小心d,因為都有一定既辣度!
是日飯團。吞拿魚
我地兩個都揀左套餐B跟飯團,因為女皇好中意食飯團,所以就同佢一齊試!
當日飯團有兩個味選擇,有昆布﹑吞拿魚,所以就揀左吞拿魚!
飯團好衛生,用保鮮紙包好,而且仲暖暖地

米係採用左日本米去做,而且仲食得出d飯係有調味過,
所以就唔會有"乾爭爭"既感覺,我係好想再食多一隻,但飽了

日式炸雞
有一點要讚左先,好多時係出面前炸雞都會炸好再翻炸,但係佢地既炸雞係即叫即炸,
上枱既時候係熱到...女皇"辣"親個咀

油份唔多,炸既時間都掌握得好好,雞肉唔乾身而且仲鎖到汁,
以小店可以做到呢d水盡,要俾夠101分!!!!

小店既質素其實比起好多大鋪都做得好,因為佢地會用心去做好食物,
特別一提,員工既服務都幾親切,係度食野真係好舒服!
2020-03-09