2015-04-22 1938 瀏覽
下午兩點幾響深水埗工作,因為唔想食咁飽,所以就諗到嚟依間食下腸粉點心,但入到去完全爆滿,好彩一個都搵到個位撘枱!見到同枱每個人都好似日日嚟食咁,知道曬佢落單嘅節奏同叫法!雖然我都好耐冇嚟,但我都唔輸得曬,馬上接住叫左"細"腸粉+燒賣+牛肉同豆漿好快阿姐就拿齊啲嘢食嚟,見到佢碟腸粉放了滿滿嘅芝麻醬同豉油,我自己再加甜醬,三個醬嘅味道再加人佢其滑無比嘅腸粉,真係可以代表香港嘅獨有美味,佢條條腸粉都好修長,真係好似BB皮膚咁滑,我諗如果佢可以張整腸粉嘅祕方去研究護膚品,我諗可以上市!之後仲有牛肉同燒賣,雖然唔係酒樓嘅用料,但仍然令人食得很滋味,再配埋個豆漿都只係$33!給我一個完美嘅午餐!
超滑腸粉
2015-04-21