2012-10-22 43 瀏覽
其實呢間功夫點心,我同女朋友都成日食,因為佢係我屋企附近之餘,D點心都唔錯,最重要係佢地之前有款湯叫做海中寶係非常非常之正家~可惜,好景不常,海中寶而家無左之外,個湯係南北杏木瓜燉雞腳湯,而且D野食質素好明顯係差左,唔知係咪換左總廚?總體黎講,今日我地叫左南北杏木瓜燉雞腳湯小籠包叉燒腸香煎糯米雞酥脆焗奶皇包上湯浸時蔬今日最令我地滿意既係叉燒腸粉,真係晶瑩剔透,唔散之餘皮好薄好滑,糯米雞則仍是我地既最愛,呢度既糯米雞同出面既好明顯不同,飯面同飯底都用蛋煎到香脆,好香好食,不過奶皇包就唔多掂,食得出硬實感但熱既感覺似係微波爐既傑作~ 而上湯浸時蔬,唔知係咪啲菜已經接近黃定點呢,好苦,無菜應有既甜味總體黎講,質素算是不錯的,價錢也夠大眾化,我都會繼續黎既

總體黎講,今日我地叫左

南北杏木瓜燉雞腳湯
小籠包
叉燒腸
香煎糯米雞
酥脆焗奶皇包
上湯浸時蔬

總體黎講,質素算是不錯的,價錢也夠大眾化,我都會繼續黎既
2012-10-22
  • 叉燒腸粉,香煎糯米雞