2020-12-28 199 瀏覽
小店理應要支持,所以附近周圍咁多餃子店都好,山長水遠都特登行過去棒場,但試過後,餃子質素確實有問題....韮菜餃(湯餃)菜多肉少,健康之選👍🏻 韮菜雖多,但陣豬肉騷味已掩過一切味道... 真係好難入口。除左豬騷味,連鹹味都欠奉😖 我理解點解枱面咁多調味料了—醋、醬油、豆瓣醬、菜甫。我全部都落哂,都掩蓋唔到陣豬騷味,非常失望。粟米芝士豬肉餃(煎餃)比韮菜餃出色,起碼無明顯豬騷味,但也沒甚麼出色的味道,只係粟米豬肉煎餃,完全感覺唔到芝士味🤦🏻‍♀️ 一樣要落調味料,試過哂所有調味料,要數夾味的話,排名如下:豆瓣醬>菜甫>醬油>醋雞絲粉皮出色!相比餃子出色太多了!粉皮Q彈, 唔係一般透明的粉皮,是台灣冬粉嗰種。調味亦到位,醬汁足夠,而且濃稠,唔係溝水嗰隻醬汁👍🏻檸檬薏米水(凍)出色!$10大大杯,而且足料,有料到,真利尿😂一次就夠,認真說,我不會因為雞絲粉皮及薏米水再來😅唔好計其他食店,餃子店向呢區競爭都好大,店主唔鑽研下味道及食材質素,真係好快就玩完😖

韮菜餃(湯餃)

粟米芝士豬肉餃(煎餃)

雞絲粉皮

檸檬薏米水(凍)
出色!$10大大杯,而且足料,有料到,真利尿😂