2023-09-03 69 瀏覽
忽然好想食上海回鍋肉,搵左一輪,見幾個網友都話呢度幾抵食,就即管試下😎來到餐廳時剛好七點三,餐廳坐到半滿~餐廳佈置簡單,幾光猛👍不過D姐姐鬧緊交,好嘈😖是但搵個位坐低就即刻睇客飯menu~其實餐廳有其他湯麵、炒年糕餐,5x-6x蚊,不過自己想食小菜,就冇叫了😂🐷鮮肉小籠包 ($48)見餐廳牆身貼左個銷量榜,呢個係餐廳銷量第一,見到咁,即刻試😎小籠包一籠5隻~包皮有D厚,但肉餡幾大粒,同埋包入面好多湯,湯幾清👍🐷回鍋肉 + 菜飯 ($82)回鍋肉好大碟😳豬肉片好多,仲多過椰菜😳仲有D辣椒、豆乾一齊炒~食落味道幾好,唔會太油,都唔辣,送飯一流!客飯餐會跟一個飯或者菜飯~菜飯份量適中,但菜粒比較少😢朋友話食到有牛油味,但我又唔多覺🤦‍♀️🐟銀芽炒鱔糊 ($110)又係上枱個陣嚇一嚇😂係人都知鱔貴,冇諗過鱔糊都咁大碟😳鱔嘅份量好多,食極都仲有😂芽菜爽脆,成個鱔糊味道香濃,送飯一流~🥤可樂、🥛豆漿🥛豆漿唔會太凍👍不過無論係豆味定甜味,味道都比較淡😢最後埋單 $240~食物質素唔錯,大碟又好食👍不過服務就麻麻😑除左一開頭兩個姐姐鬧交,嘈住食客外🤷‍♀️我地落完單想再加單,姐姐又叫我地搵返原先幫我地落單

來到餐廳時剛好七點三,餐廳坐到半滿~
餐廳佈置簡單,幾光猛👍
不過D姐姐鬧緊交,好嘈😖

是但搵個位坐低就即刻睇客飯menu~
🐷鮮肉小籠包 ($48)
小籠包一籠5隻~
包皮有D厚,但肉餡幾大粒,
同埋包入面好多湯,湯幾清👍
鮮肉小籠包
🐷回鍋肉 + 菜飯 ($82)
回鍋肉好大碟😳
豬肉片好多,仲多過椰菜😳
仲有D辣椒、豆乾一齊炒~
食落味道幾好,唔會太油,都唔辣,送飯一流!

客飯餐會跟一個飯或者菜飯~
菜飯份量適中,但菜粒比較少😢
朋友話食到有牛油味,但我又唔多覺🤦‍♀️
回鍋肉
🐟銀芽炒鱔糊 ($110)
又係上枱個陣嚇一嚇😂
係人都知鱔貴,冇諗過鱔糊都咁大碟😳
鱔嘅份量好多,食極都仲有😂
芽菜爽脆,成個鱔糊味道香濃,送飯一流~
銀芽炒鱔糊
🥤可樂、🥛豆漿
🥛豆漿唔會太凍👍
不過無論係豆味定甜味,味道都比較淡😢
可樂、豆漿
最後埋單 $240~
食物質素唔錯,大碟又好食👍
不過服務就麻麻😑
除左一開頭兩個姐姐鬧交,嘈住食客外🤷‍♀️
我地落完單想再加單,姐姐又叫我地搵返原先幫我地落單果個……
同埋見有幾枱客都話落錯單……
2023-09-02
鮮肉小籠包