太多選擇都唔知道食啲咩,只想同朋友舒舒服服食餐飯坐下咁,彌敦道依度就有間cafe又就腳,上到樓環境又舒適,對住成條彌敦道,享受着鬧市中的寧靜🙂餐廳轉眼已經坐滿晒人,係實力嘅證明💪🏻大家叫咗個肥仔盛宴。美國安格斯西冷牛扒($238)本人喜歡吃生少少🤏所以叫咗六成熟,大家可以睇到一次落去微微帶紅juicy 的肉汁,食落去肉味濃郁,果然係安格斯牛扒,而且表層燒得剛剛好,食落去10分有口感味道亦都層次豐富👍🏻,配埋薯菜剛剛好中和肉本身的油膩感,簡直Perfect。龍蝦湯(+$28)睇到賣相已經💯,亦都大大提升食慾,而且龍蝦味用濃郁,冇花冇假絕對唔係罐頭湯😂仲食到啲龍蝦肉🤪西班牙玉桂條伴雪糕(+$38)第一次食玉桂條,抱住嘗試嘅心態,首先玉桂味好香,佢表層仲要耍咗少少砂糖,寧口感味道亦都有提升,配埋雪糕更加可以為味蕾帶來衝擊。日式抹茶芝士蛋糕🍰($38)最後意猶未盡加多個蛋糕,抹茶味嘅苦苦澀澀同芝士蛋糕嘅甜味比例完美,更加可以降低油膩嘅感覺,雖然很飽但係叫得冇錯嘅👍🏻。Oreo奶昔杯嘢飲本身就跟餐嘅,奶昔來講就不過不失啦。

餐廳轉眼已經坐滿晒人,係實力嘅證明💪🏻大家叫咗個肥仔盛宴。

美國安格斯西冷牛扒($238)

龍蝦湯(+$28)

西班牙玉桂條伴雪糕(+$38)

日式抹茶芝士蛋糕🍰($38)

Oreo奶昔

杯嘢飲本身就跟餐嘅,奶昔來講就不過不失啦。