餐廳: Amazing
資訊:

2023-08-17 876 瀏覽
位處油麻地東方街城景國際入面嘅東南亞餐廳Amazing,食過之後真係覺得幾amazing!首先講講環境,餐廳採用日光透入嘅設計風格,俾人一種既自然又清爽嘅感覺,令鍾意光猛嘅我頓時對呢間餐廳產生咗一份好感;另外,餐廳亦加入咗唔少綠色元素,雖然未必係真植物,但係喺石屎森林入面搵到一絲森林元素都唔容易!食物方面,我嗌咗一份午市套餐:大蝦冬蔭功配海南雞飯,味道相當唔錯,個冬蔭功湯有辣味有鮮味,最得意係佢個大頭蝦浸入湯身,蝦頭連蝦腳外露,令個湯嘅賣相生色不少!!而個海南雞飯嘅雞肉都好嫩滑,份量亦唔少,加埋個「擸擸令」嘅油飯同甜品仔(應該係泰式糕點),成個lunch真係令人好滿足!Juicy!不過亦有美中不足嘅地方:服務效率奇劣,上次嚟食嘅時候埋單時間等太耐,要催幾次先成功埋到單;而今次就係催佢上菜,又係催咗2次先嚟到,因此溫馨提示:如果趕時間就唔好嚟食,因為你預咗會等到燥底。

大蝦冬蔭功配海南雞飯
2023-08-08