2014-10-23 796 瀏覽
剛剛係土瓜灣嘆完全羊宴,時間尚早又飽飽地,几個為食嘩鬼決定散步行去旺角,見到商場就走入去,影下相笑餐飽既……其中有人提議話去食甜品,問有無好介紹?!自從琴晚到訪過"貴花甜"後,一直念念不忘! 我即刻拍心口帶佢地去食好野!可能早得濟,今晚無咩人,我地一行六個先可以坐埋一齊 四個人心意相通,一點就四款心太軟齊齊食:-1.綠茶心太軟 : 今次伴碟有好多又甜又熟既紅豆呀!由於大家都掛住輪流相機食先,攤耐左個心太軟,d流心自然流失係碟邊,搞到切開果陣,流心少左,無太大驚喜添!味道依然故我,一個字 ! 不過雲呢拿雪糕就無左層朱古力脆皮囉!2.比利時朱古力心太軟 : 我男朋友最愛朱古力,有機會要帶他來食下!朱古力特別幼滑濃郁,靚女友人掛住拍低流心澎湃既一刻,又搞到流心走哂火喇!3.南瓜心太軟 : 萬勝節題材,插左d十字架餅乾、啫喱糖眼做裝飾。雪糕有朱古力脆皮包住。蛋糕外脆內軟,勁香牛油味,南瓜流心甜入心!4.香蕉心太軟 : 蛋糕同樣熱辣辣香噴噴,流心甜而不膩!四款心太軟,至正係綠茶,其次係朱古力!另外兩款都唔錯,但切忌要盡快一刀切,唔係就會錯過流心精采既一刻!另外兩位朋友點左兩款雪糕甜品

四個人心意相通,一點就四款心太軟齊齊食:-
1.綠茶心太軟
! 不過雲呢拿雪糕就無左層朱古力脆皮囉!
2.比利時朱古力心太軟

3.南瓜心太軟
4.香蕉心太軟
: 蛋糕同樣熱辣辣香噴噴,流心甜而不膩!
四款心太軟,至正係綠茶

另外兩位朋友點左兩款雪糕甜品,睇賣相都略知一二,聽朋友講又真的麻麻地!
所以話呢...不聽老人言,吃虧
在眼前!呵呵!
2014-10-19
$58 (宵夜)
  • 各款心太軟