2014-01-01 1659 瀏覽
除夕買了飛在電影中心8:30PM睇戲, 7點鬆D到廟街附近, 諗著搵地方醫飽飯再睇戲. 見到美都個大招牌,又見到間餐廳古色古香, 就同太太上二樓一試. 上到二樓, 無window side座位, 就求其搵個位坐. 睇完餐牌, 叫左茄汁會豬排飯, 咖哩雜菜飯同周打魚湯.首先上個湯, 太鹹, 無餅乾跟跟著來咖哩雜菜飯, 味道一般.這時, 見到window side座位有客走, 太太打算般位. 這時有個女侍應很冷漠的話"落左order唔可以轉位". OK, 因有一個飯未到, 可能會打亂佢地上菜, 所以我地繼續食飯.5分鐘後個茄汁會豬排飯到, 味道無謂講, 大X樂好味多多聲. 這時個window side座位仲未有人坐, 咁我地心想order已到齊, 應該不會打亂佢地上菜, 咪再想般去window side座位. 點知這時一個男侍應(類似太少爺)大大聲同我地講"都話左落左order唔可以轉位".我地心諗, order都到齊了, 不知有甚麼問題. 其他餐廳好多時都轉位啦. 餐廳是佢地的, 條例佢到訂我都無物意見. 不過D侍應態度真的極差, 不可一世, 氣焰囂張.永不會再光顧

睇完餐牌, 叫左茄汁會豬排飯, 咖哩雜菜飯同周打魚湯.

首先上個湯, 太鹹, 無餅乾跟

跟著來咖哩雜菜飯, 味道一般.

永不會再光顧
題外話/補充資料: 侍應態度極差