昨晚同班FD去吃飯, 以投票的方式投中左呢間以前未食過的餐廳, 本來只不過係大家都想試下D新野,地點都幾就腳 先唸住試呢間, 因為其他目標餐廳都係舊愛囉~ 但係意外地 又多左間可以NG的地方~!!昨晚雨下得好大, 我地7點半到左, 因為人未齊, 幾個女仔就係傾下8下啦, 呢家好多餐廳都會計你時, 要你1個半2個HRS 就要你走, 但係呢間佳人~ 我地坐左10-20分鐘先叫野 (傾計不知時日過....嘿....)一D都冇吹我地快D, 又冇Waiter 追我地點餐~ 比5*good la!!!!!! 因為傾得太開心唔記得 影相>_<.....so 大家睇下文字啦!!! 我地叫左4人餐+2個泡沬煙三文魚忌廉湯+外加一客豬仔肶三文魚刺身--- 有10件左右 !~比7分!!有賣相+好味凱撒沙律-- 因為有5個人, so同個waitress講要4變1, 點知個waitress 好好~仲同我地講一碟放唔曬, 要分2碟!!((大大碟!!) +個汁好好味, 有8分!!!三文魚白汁醬伴法包--法包上既時候溫溫地~外脆內軟~唔係好法國but係香港人喜歡的口味!!!個醬呢一d都唔油~ 淡淡地~

我地叫左4人餐+2個泡沬煙三文魚忌廉湯+外加一客豬仔肶

三文魚刺身--- 有10件左右 !~比7分!!有賣相+好味

三文魚白汁醬伴法包--法包上既時候溫溫地~外脆內軟~唔係好法國but係香港人喜歡的口味!!!個醬呢一d都唔油~ 淡淡地~但係好夠味!!之前睇食評話份量唔係好多, 以為會唔夠分~點知都有成12,13件包 仲有3個醬~ 可能係因為 我地人多, 就上多d??? lucky!~有7分~!

泡沬三文魚忌廉湯-- 個招牌湯~可以!~夠料~有煙三文魚係個底到等你~!~ 好味但係個人下次想試下其他湯~~6分啦!

燒豬仔脾--甜甜地~都幾嫩, 都幾大件, 一人一件就剛剛好啦!~! 賣相幾好嫁~~6.5分

雞串燒-- 水準還可 評語冇, 正正常常啦 5分~

炒雜菇--好味, 分量唔係好大, 唔算好抵吃~ 下次可以試下其他小食~6分~

煙三文魚白汁篇意粉and 蟹肉白汁天使麵 --2個麵都好好食~有7分~但係唔算太特別~ 主打都係煙三文魚^^

甜品: 心太軟 Pancake and cheesecake 跟餐來說~~已經幾好~(心太軟要加$轉) 我個人比較喜歡咸品, so 甜點不是我的強項 , 但係可以一提的是 pancake個皮~好軟好煙韌!!goodgood !!!

總體:
食物好好~有水準~
招呼比食評中提到的好好多~ 唔知係進步左~定係 我地有禮貌好笑容 so 有好的feedback (冇意冒犯其他or友)
D坐位有小小迫~不過可以接受!!
仲有要一提係 有細房~ 合適8-10人聚會~ 有privacy~
2010-04-29
  • 三文魚白汁醬伴法包