餐廳: 紅煮意
資訊:

2022-01-21 388 瀏覽
又一個夜晚出去食飯,就即興約埋個同事出去食呢間意大利餐廳,因為我仲記得佢係幾好食,咁啱同事又住呢頭,約埋佢一齊出去放吓負先啦。一邊放灰一邊享受美食,無得頂呀!!咁就叫咗個烤原隻鴨胸同燒菠蘿,配埋香橙青檸汁真係幾特別,要試真啲。另一個係黑松露野菌意大利飯,我知道意大利飯都唔係咁易去整得好食,所以一人揀一個,最後大家分享大家個菜式。WOW果然個鴨胸真係整得好好味,烤得啱啱好,好柔軟又香濃嘅鴨味,再配合埋香橙片加青檸汁混合放入口,簡直完美,搞到負都放唔到幾多,俾個美食搞到心情好哂!塊燒菠蘿好靚好多汁,咬落去都要喺個口入面噴哂出嚟咁。好彩無叫飯或意粉咪飽死我,有青檸汁溝薯蓉又係一個好配搭。到另一道菜式係個意大利飯,睇落去好普通,其實真係整得好好,連鎖大餐廳都未必整到呢個水準。最重要係唔會話好油膩同濟,會係每匙都想載最多嘅份量上去再放入口,好似食上癮咁,好食到好誇張呀真係。