2024-05-03 542 瀏覽
之前試過旺角分店,今日行過油麻地,睇到佢開咗新分店,餐牌仲轉咗,咁一定要試試啦。餐廳好大,裝修得幾靚,晚市full咗8成,好旺下。芬達同話梅金桔檸檬熱飲,熱飲入口淡淡檸檬香,後味會有少少話梅味,成杯飲品唔會好甜。涼拌青瓜雲耳,前菜好大一份,青瓜同雲耳都鋪滿咗。醬汁偏酸甜,加咗蒜蓉辣椒,食落酸甜香辣好惹味。五花肉串同章魚須,串燒火候掌握得啱啱好,五花肉少少焦香唔會覺得油膩,章魚須爽口彈牙唔會覺得韌。少少辣椒孜然粉調味已經足夠,好正宗嘅內地燒烤味道。蒜蓉粉絲燒海蝦,海蝦大大隻有6隻,上面鋪咗秘制蒜蓉醬,同下面粉絲娃娃菜撈埋一齊,勁好味。海蝦好新鮮,蝦肉鮮甜彈牙,全部食曬已經好飽。石窩米線,今次揀咗六個餸同香濃番茄湯。米線用石頭窩送上來,可以一直keep到溫度。米線係雲南直送嘅手工米線,食得再耐都唔易斷,好彈牙TIM。六個餸最鐘意食封門柳,牛肉好薄切,透過石頭窩熱度煮熟佢,牛肉好軟嫩好好味。

2024-05-02
  • 石窩米線