餐廳: 大安茶冰廳
資訊:

2024-04-11 417 瀏覽
✍︎︎香港特色小食嚟講,蛋撻數一數二🥰而呢間冰室出名係整帶有香港特色嘅蛋撻🤣🤣例如:椰汁芋頭西米露|港式奶茶|抹茶紅豆麻糬|兒童鴛鴦|特濃咖啡|酒香特濃朱古力|海鹽焦糖摩卡咖啡🖤特濃黑芝麻麻糬西多士配黑芝麻雪糕 🖤$72唔係講笑,食完呢個罪惡感滿分🆙西多士已經夠晒邪惡,即叫即整大概等20分鐘仲要加埋雪糕,麻糬,同芝麻醬🥹食完雖然膩咗啲,但係芝麻控都會夠哂滿足🤭👶🏻兒童鴛鴦蛋撻 $32係好立克x阿華田口味🥰見到價錢會嚇親,不過上枱嗰陣熱辣辣又大粒曲奇皮好鬆化,咬到中間係流心,☕️啡立克 Coffee Now $46(H)/ $50(C)咖啡x好立克 兩樣加埋恰到好處😆唔會太苦又唔太甜🤣❥裝修懷舊香港風,一入去已經覺得身處八十年代🤣雖然價值偏貴,不過係值得支持嘅🥰••••••••••••••••••••••••••••••🔎大安茶冰廳 油麻地廣東道830號地舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
香港特色小食嚟講,蛋撻數一數二🥰
而呢間冰室出名係整帶有香港特色嘅蛋撻🤣🤣

🖤特濃黑芝麻麻糬西多士配黑芝麻雪糕 🖤$72
仲要加埋雪糕,麻糬,同芝麻醬🥹
食完雖然膩咗啲,但係芝麻控都會夠哂滿足🤭

👶🏻兒童鴛鴦蛋撻 $32
係好立克x阿華田口味🥰
見到價錢會嚇親,不過上枱嗰陣熱辣辣又大粒
曲奇皮好鬆化,咬到中間係流心,

咖啡x好立克 兩樣加埋恰到好處😆唔會太苦又唔太甜🤣

🔎大安茶冰廳